|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
Nieuwsoverzicht
BESTUUR

3-10-2019
Kikkers strijdt tegen kanker
 
De opbrengst van de veiling van 15 november op onze club gaat voor een deel naar de stichting "Support Casper". Casper heet voluit Casper van Eijck, hij is onder andere clubarts van Feijenoord en de drijvende kracht achter deze stichting.

Van Eijck is specialist op het gebied van alvleesklierkanker en vastbesloten om het overlevingspercentage van deze vorm van kanker fors te verhogen met baanbrekend onderzoek naar alvleesklierkanker. In totaal was er in 2016 uitgesproken minimaal € 3 miljoen op te willen halen. In 3 jaar tijd is er inmiddels met vele acties al €8,5 miljoen opgehaald! De lat is inmiddels hoger gelegd, immers het onderzoek kost veel tijd en geld omdat het wetenschappelijk verantwoord moet gebeuren én omdat het 100% veilig moet zijn.

Verder onderzoek blijft hard nodig. Van Eijck: "Per dag overlijden 8 mensen aan deze vorm van de ziekte. Onze inzet is dat het overlevingspercentage omhoog moet. Wij hopen dit te bewerkstelligen met een heel team van onderzoekers, waaronder een groot deel afkomstig van het Erasmus Medisch Centrum uit Rotterdam en het LUMC in Leiden.

Van Eijck is ontzettend dankbaar voor de steun van MHC de Kikkers. "We hopen met deze toonaangevende club op een sneeuwbaleffect bij andere verenigingen. MHC de Kikkers toont aan maatschappelijk betrokken vereniging te zijn. Ik wens hen veel succes bij de veiling op 15 november en roep iedereen op om bij te dragen aan de veilingavond!”

Meer weten ver het werk van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker? 

24-9-2019
t is weer voorbij die mooie zomer
 

Nu de zomer dan toch echt voorbij lijkt en het vroeger donker wordt, willen we jullie weer wijzen op de volgende maatregelen om de veiligheid van leden verder te vergroten.

  • Fiets altijd samen met een teamgenoot van en naar trainingen
  • Parkeer je fietsbij het clubhuis
  • Meld verdachte situatie bij aanwezige trainers
  • Bel bij incidenten in de buurt van de club direct met 112

 

Deze maatregelen zijn uitsluitend om iedereen alert en veilig te houden. Naast deze punten onderhouden wij als bestuur contact met gemeente en politie, onder andere voor verlichting en bij overlast van hangjongeren.

 

 

12-9-2019
Algemene Ledenvergadering op 30 sept 2019
 
Met genoegen nodigen wij alle leden uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) op maandag 30 september, in ons clubhuis aan de Fandango 19. 
We starten om 20:00 uur en eindigen om 22:00 uur. De agenda ziet er als volgt uit:

1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda
2. Mededelingen en ingekomen stukken
3. Vaststellen notulen van de vorige ALV
4. Financieel verslag 2018/2019
5. Verslag van de kascommissie plus benoeming leden kascommissie
6. Update van het bestuur rondom facilitair en horeca, inclusief herziening alcohol beleid op de club 
7. Verslag van de commissie ledenwerving en -behoud
8. Update veiling op de club
9. Samenstelling Bestuur
10. Benoemen commissie van beroep
11. Besluit over wijzigingen in het Huishoudelijk Reglement 
12. Update Technische Zaken
13. Rondvraag en sluiting om 22: 00 uur 

Om de rondvraag zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij jullie je vragen vooraf aan de ALV per email in te dienen via [email protected]
 

3-9-2019
15 november veiling bij MHC de Kikkers
 
In de eerste nieuwsbrief van dit seizoen hebben jullie wellicht al een save-the-date gezien voor vrijdag 15 november. Op deze dag organiseert onze vereniging een grote veilingavond. De bekende cabaretier Leo Alkemade zal de avond feestelijk openen, waarna in het clubhuis door veilingmeester Ad van Zelst zo’n 200 mooie items zullen worden geveild. 

Huh, een veiling? Waarom?
De opbrengst van de veiling zal gebruikt worden als bijdrage voor het verfraaien van ons clubhuis en terrein. Tien procent van het netto resultaat is ook voor Support Casper*).  Casper van Eijck is niet alleen de clubarts van Feyenoord, maar ook hoogleraar Chirurgie aan het Erasmus MC en een specialist op het gebied van alvleesklierkanker. Met zijn stichting doet hij innovatief onderzoek naar behandelmethodes voor deze ziekte. Een prachtig doel, wat wij als maatschappelijk betrokken club graag steunen.

Voor wie is deze avond op 15 november?
Alle senioren, ouders van jeugdleden en andere volwassenen die de club een warm hart toedragen zijn hierbij van harte welkom. Daarnaast uiteraard onze sponsoren en ook een aantal bedrijven die items beschikbaar hebben gesteld voor de veiling.


*) Dit initiatief is onderdeel van het werk van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker? Lees meer over hun op  https://www.supportcasper.nl/ 
Sponsors
 
za 26 Oktober  08:00 - 23:00
G-hocketoernooi
ma 4 November  19:00 - 21:30
Informatie avond nieuwe leden
di 12 November  19:00 - 21:30
e-learning Club-Scheidsrechter (CS) terugkomavond
wo 20 November  19:00 - 21:30
Examen Club-Scheidsrechter (CS)
Vandaag jarig
Lone Cramer
Jeanette Gort
Chanel van Rijn
Get it on Google Play