|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
Nieuwsoverzicht
BESTUUR

17-1-2019
mooi afscheid Yara Posthumus
 
Een sociale ontmoetingsplaats. Dat is waar we naar streven bij MHC de Kikkers.  Meestal ontmoeten we elkaar voor hockey, soms voor een evenement als een feest of een hockeybijeenkomst. In de afgelopen periode hebben een aantal leden elkaar ook ontmoet naar aanleiding van een intens droevige aanleiding: op 4 januari is Yara Posthumus, speelster van de MA6, op 17 jarige leeftijd overleden.  Veels te vroeg, daar zijn letterlijk geen woorden voor: 

Een kind zonder ouders is een "wees” 
Een echtgenote zonder man noemen we "weduwe” 
Een echtgenoot zonder vrouw heet "weduwnaar” 
Voor ouders die een kind verliezen is geen woord
Daar zijn geen woorden voor

Als bestuur willen we nogmaals woorden van troost geven aan  ouders Ronald en Karen Posthumus, voor tweelingzus Amber en voor Rohan de vriend van Yara. 
Daarnaast willen we alle leden die aan elkaar en aan de familie van Yara steun hebben betuigd hiervoor een groot compliment geven. Want er is nogal wat gebeurd:

Op dinsdag 7 januari kwam het team van Yara bij elkaar in het clubhuis. Dit initiatief kwam volledig bij het team en de begeleiding vandaan. Niet alleen de MA6 (het huidige team van Yara), maar ook haar voltallige vorige team. 
Ook een groot aantal ouders, diverse trainers en bestuursleden. Met elkaar hebben ze tijdens mooie avond hun ongeloof uitgesproken en herinneringen gedeeld. 

Hiervoor willen we in de eerste plaats de begeleiding van de MA6 bedanken: Chris, Mireya, Johan en Nathalie. En ook de betrokken ouders, die veel support hebben gegeven aan team en familie. Net zo trots zijn we op team heren veteranen A, die de avond ervoor heel het clubhuis toonbaar en netjes hebben gemaakt voor deze bijeenkomst, de schoonmaker die extra is gekomen en ook ons klusteam die hard heeft gewerkt om het plafond toonbaar te maken (daar werd aan gewerkt) en bijvoorbeeld de verwarming heeft aangezet (wat geen eenvoudige klus is als deze in de winterstop al weken uit heeft gestaan). 
Lijncoordinator Marlis heeft prachtig gesproken op deze avond tegen de speelsters en ouders. Bestuurslid Gerard onderhield contact met de familie van Yara. Bestuurslid Herma zorgde voor organisatie en ondersteuning van de trainers, voor wie dit ook geen dagelijkse taak is. En de trainers Saskia, Dimitri, Daan, Sander en Elmar zorgden voor de ondersteuning van de speelsters van wie voor vele dit de eerste keer is dat iemand uit hun eigen leeftijdsgroep veel te vroeg overlijdt. 

De vrijdag erop was gelegenheid tot condoleren, waar diverse leden en trainers zijn geweest. De dag daarna was de herdenkingsdienst en begrafenis van Yara.
Daar werd prachtig en sterk gesproken door onder andere de moeder van Yara, haar zus en haar vriend. Ook Marlis heeft daar weer namens de club mooie woorden gesproken over Yara en niet te vergeten haar vader Ronald, die jaren haar team heeft gecoacht. 

De familie had gevraagd of de speelsters in Kikkers tenue konden komen en de zaal was flink gevuld met groen/blauwe shirts. Eén van de ouders van de MA6 had het idee geopperd om een ere-haag te maken en de familie waardeerde dit zeer. Het was prachtig om huidig en vorig team een laatste groet te zien geven aan deze bevlogen keepster. 

Een sociale ontmoetingsplaats… het is prachtig om te zien hoe MHC de Kikkers inderdaad een ontmoetingsplaats is, door de band tussen spelers, ouders en overige betrokkenen met elkaar leggen . 

 

24-9-2018
Netherlands Corporate Games 2019
 
In 2019 van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni  vinden ‘The Netherlands Corporate Games’ plaats  in de Haarlemmermeer. MHC de Kikkers is een van de accommodaties voor dit toernooi  voor bedrijven en inwoners van de Haarlemmermeer. In het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni kun je zelf meedoen of genieten van de hockeywedstrijden die op ons terrein gespeeld gaan worden. Als MHC de Kikkers zien wij dit als een mooie gelegenheid om onze vereniging in de regio te promoten en zijn dan ook verheugd om een van de gastheren te zijn van deze ‘Corporate Games’.


Over Corporate games
Corporate games is een mix van een sociaal- en een prestatietoernooi waarbij  de deelnemers werknemers van bedrijven en inwoners van Haarlemmermeer zijn en waaraan iedereen kan deelnemen, ongeacht leeftijd of conditie. De wedstrijden en sociale activiteiten duren van vrijdag tot en met zondag. De eerste editie vond plaats in 1988 en sindsdien hebben over de hele wereld meer dan 120 edities plaatsgevonden in circa 25 landen. Dat het een groot evenement is blijkt uit de beschermheren die zich in het verleden aan het evenement hebben verbonden, zoals Nelson Mandela, Francois Mitterand, Juan Antonio Samaranch en Alex Ferguson. De deelnemende bedrijven kunnen teams inschrijven voor de sporten die aangeboden worden.

Leuk feitje: ook onze buren van TV Nieuw Vennep zijn gastheer bij dit evenement. Voor de tekst uit dit artikel hebben we ook dankbaar gebruik gemaakt van het artikel op hun website (nogmaals Merci, Frank Alta)

Meer informatie op de website van ‘The Netherlands Corporate Games’  


 
Sponsors
 
ma 13 Mei  19:00 - 22:00
Opleiding coaches/trainers door de bond
ma 20 Mei  19:00 - 22:00
Opleiding coaches/trainers door de bond
ma 27 Mei  19:00 - 22:00
Opleiding coaches/trainers door de bond
vr 31 Mei  09:00 - 17:00
Scholentoernooi
Vandaag jarig
Maureen Nieuwenhuis
Vera Rooijakkers
Robin Schönhuth
Get it on Google Play