|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
Nieuwsoverzicht
KLEDING EN ATTRIBUTEN

14-2-2020
Bitje happen op de club
 

Hetzelfde bitje als Billy Bakker en Mirco Pruyser?

Speciale Actie!

Zaterdag 21 maart 2020
Tijd: 10:00-14:00 uur (vrije inloop)
Clubhuis

Graag aanmelden zodat u snel aan de beurt bent.
AANMELDEN: www.sptl.nl  (u ontvangt een bevestiging)

Zie de flyer voor meer informatie.
 


JEUGD

11-2-2020
Starterstrainingen (jongste) jeugd in Maart
 
In maart starten we weer met starterstrainingen voor de jeugd. Dus mochten je vriendjes of vriendinnetjes willen meedoen, dan kunnen zij zich aanmelden via bijgaande link
 
TECHNISCHE ZAKEN

7-2-2020
Wijziging keeperstrainingen woensdagmiddag
 
Vanaf woensdag 26 februari starten de trainingen weer voor de selectie keepers: Hieronder een aangepast schema.

woensdag

16:30 - 17:15

MC2 Shayenne

JC1 Rick

17:15 - 18:00

MA2 Floor

JB2 Valentijn

18:00 - 18:45

MC1 Jasmijn

MB1 Dot

MA1 Felice

19:00 - 19:45

MA3 Daniek

DJ1 Sterre

D1 Anne

19:45 - 20:30

JB1 Mart

JA1 Levi

JH1 Koen


 

7-2-2020
Start veldtrainingen maandag 24 februari
 
Vanaf maandag 24 Februari zullen alle veldtrainingen weer starten zoals vermeld in het schema en in de kikker app.


Voor enkele teams is er een wijziging qua veld en/of tijdstip van trainen. Deze teams zijn hier persoonlijk van op de hoogte gebracht!
 
SPONSORING

14-10-2019
Elke maandag gratis inloop spreekuur fysiotherapie
 

 

Een verkeerde beweging, overmatige belasting, slijtage of een ongelukje tijdens het sporten; je kunt zomaar last hebben van pijn in je nek, schouder, rug, heup, elleboog, pols of knie. Niets doen en hopen dat het vanzelf overgaat, kan wel eens verkeerd uitpakken. Hoe sneller klachten worden behandeld, hoe groter de kans op herstel. Daarom houden we elke maandag een gratis inloopspreekuur voor leden van MHC de KIKKERS die een lichamelijke klacht ervaren.

 


Waar en wanneer kan ik terecht?

DOE FYSIOTHERAPIE

HOOFDWEG 1212

2153 LP NIEUW VENNEP

 


Wanneer? 

Vanaf 21 oktober, elke maandag van 19:00 tot 20:00 uur, met uitzondering van de feestdagen. 

 

Voor wie?

Iedereen is welkom. Of de klachten nu chronisch of acuut zijn, of je nu al wel of niet bij een arts bent geweest; dat maakt niet uit. Ben je al bij een fysiotherapeut geweest, maar heb je behoefte aan een second opinion? Kom dan ook gerust langs.


Hoe verloopt zo'n spreekuur?

Je hoeft je niet aan te melden; je kunt binnenlopen en in de wachtruimte plaats nemen. De dienstdoende fysiotherapeut neemt je mee naar een spreekkamer, waar je in alle rust je klacht of vraag kunt voorleggen. De fysiotherapeut voert een eerste screening uit en zal je voorzien van advies. Tijdens het inloopspreekuur vinden er geen reguliere behandelingen plaats. Wanneer wordt geadviseerd om over te gaan tot behandelen, kunnen we indien gewenst een afspraak voor je inplannen.

 
ZAALHOCKEY

2-10-2019
Vanaf maandag 4 november starten de zaaltrainingen weer!
 

De opzet van de trainingen wordt dit jaar iets anders. Voorgaande jaren hebben we de trainingsdata laten afhangen van de speeldata in de zaalcompetitie. Hierdoor konden wij pas heel laat gaan inplannen en werden trainingen pas laat bekend, was het bijna een onmogelijke puzzel én trainde je steeds op andere dagen/tijden.


Dit jaar gaan we de trainingen loskoppelen van de wedstrijden. Hierdoor kunnen we nu al een trainingsschema maken voor het gehele zaalseizoen en is het, net als op het veld, een vaste dag/tijd eens in de twee weken. Extra voordeel is dat we de trainingen nu kunnen inplannen op een dag dat het team ook zijn veldtraining heeft. Minimaal eens in de twee weken heeft ieder team een zaaltraining. Doordat de zaalperiode door de bond iets korter is vastgesteld dan voorgaand jaar kunnen we 6 trainingen indelen op een zelfde dag als dat je veldtraining had en eenmalig zal je op een andere dag van de week trainen (woensdag of vrijdag).


Organisatorisch levert dit voor ons veel voordelen op, maar ook voor de spelers en trainers denken wij dat het prettig is met een vast schema te werken.

De eerste vier weken zullen de zaaltrainingen weer samen lopen met de veldtrainingen. Per team wordt er gedurende deze periode twee keer een veldtraining vervangen door een zaaltraining.

 

·Vanaf 4 november starten de zaaltrainingen voor alle jeugdteams

·Benjamins starten op zaterdag vanaf 7 december

·De onderlinge wedstrijdjes van de Jongste Jeugd worden later ingedeeld

 

Het trainingsschema vindt u hier.

Trainingen zullen ook in de Kikkersapp zichtbaar worden.

 

Extra trainingen kunnen worden gereserveerd. Omdat er beperkte ruimte is en ieder team de gelegenheid moet krijgen een plek te reserveren zullen we de aanvragen behandelen op datum van inschrijving. Begeleiding en trainer regelt het team zelf voor deze extra trainingen.

Let op! Maximaal twee weken vooruit te boeken en maximaal twee uur achtereen. Dit geldt ook voor evt. oefenwedstrijden.

Aanvragen voor extra trainingen kunt u doen via [email protected]

 
BESTUUR

24-9-2019
t is weer voorbij die mooie zomer
 

Nu de zomer dan toch echt voorbij lijkt en het vroeger donker wordt, willen we jullie weer wijzen op de volgende maatregelen om de veiligheid van leden verder te vergroten.

 • Fiets altijd samen met een teamgenoot van en naar trainingen
 • Parkeer je fietsbij het clubhuis
 • Meld verdachte situatie bij aanwezige trainers
 • Bel bij incidenten in de buurt van de club direct met 112

 

Deze maatregelen zijn uitsluitend om iedereen alert en veilig te houden. Naast deze punten onderhouden wij als bestuur contact met gemeente en politie, onder andere voor verlichting en bij overlast van hangjongeren.

 

 
HORECA

5-9-2019
Sluitingstijden Horeca
 
Graag willen wij jullie even wijzen op de sluitingstijden van de Horeca. De Horeca is geopend op woensdag tot en met zondag. 
De sluitingstijden zijn: 
- Woensdag 0:00 uur
- Donderdag 0:00 uur 
- Vrijdag 19:30 uur 
- Zaterdag half uur na de laatste wedstrijd
- Zondag uur na de laatste wedstrijd 

 
TECHNISCHE ZAKEN

26-8-2019
Spelregelwijzigingen komend seizoen
 

Hierbij informeren wij jullie over een aantal belangrijke regelwijzigingen en andere relevante zaken voor het competitieseizoen 2019-2020. Wij adviseren, met name coaches, managers en iedereen die een scheidsrechterskaart heeft, om deze informatie goed door te lezen.

Hierbij ook een handig filmpje die de wijzigingen in 3 min samenvat  https://youtu.be/XRWPEXTZmhY

Regelwijziging: alle 11-tal wedstrijden 4 x 17,5 minuut

Met ingang van het seizoen 2019-2020 is de speeltijd van alle 11-tal wedstrijden 4 x 17,5 minuut (speelduur totaal 70 minuten per wedstrijd). Tussen kwart 1 en 2 en tussen kwart 3 en 4 bedraagt de rust 2 minuten. Hierdoor is de plantijd per wedstrijd uitgebreid met 5 minuten. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij het noodzakelijk is te sproeien omdat het betreffende speelveld zonder te sproeien niet meer veilig bespeelbaar is (dit kan het geval zijn bij watervelden).

Door deze regelwijziging worden de tijden waarbinnen wedstrijden mogen worden gepland verruimd. Vanaf komend seizoen mogen de eerste wedstrijden aanvangen om 08.30 uur en de laatste moeten uiterlijk aanvangen om 18.00 uur (dit was 08.45 en 17.45 uur).

 

Speeldagen seizoen 2019-2020

Alle speeldata voor het hele seizoen 2019-2020 (inclusief de data van de play-offs en kampioenschappen) zijn terug te vinden in de speeldagenkalenders. De speeldagenkalender voor District Noord-Holland vind je hier, en selecteer NH Jeugd. https://www.knhb.nl/kenniscentrum/competities/speeldagenkalenders

Trainers/coaches/managers kijk goed naar deze data, zodat je tijdig de beschikbaarheid van de spelers kan inventariseren. Dit geldt zeker voor data die rondom de vakanties, open dagen van scholen en examenperiode vallen. Te weinig spelers beschikbaar op een bepaalde datum? Zorg er dan voor dat de wedstrijd vooruit wordt gespeeld. Vooruit spelen kan/mag alleen wanneer er (tijdig) vooraf toestemming is gevraagd bij de competitieleiding en tegenstander en is verkregen! Voor informatie en het verplaatsen van wedstrijden, neem tijdig contact op met het wedstrijdsecretariaat. Het wedstrijdsecretariaat zal een en ander in gang zetten.

Het is niet mogelijk een wedstrijd te verplaatsen ná de oorspronkelijke datum. Mocht een team last minute niet beschikbaar zijn, hou er dan rekening mee dat er competitiemaatregelen worden opgelegd. Voorkom maatregelen en kom dus op tijd in actie! Teams die zich op een (te) laat moment (zonder toestemming van de competitieleider) afmelden, kunnen verhoogde sancties opgelegd krijgen omdat de tegenstander hierdoor wordt benadeeld.

 

Invalregels / Speelgerechtigdheid Junioren

Een team mag altijd invallers lenen uit een op een gelijk niveau of lager spelend team. Hier wordt onder verstaan:

a.Een team dat binnen dezelfde (leeftijds-)categorie in dezelfde klasse of in een lagere klasse speelt;

b.Een team dat in een lagere (leeftijds-)categorie maximaal 1 klasse hoger speelt;

In uitzonderlijke gevallen mag uit een hoger team geleend worden. Neem hiervoor altijd vooraf contact op met het wedstrijdsecretariaat.

Invallers moeten altijd vermeld worden op het wedstrijdformulier.

Bij twijfels of vragen uit welke teams jullie mogen lenen, neem dan even contact op met het wedstrijdsecretariaat.

 

Spelregels veldhockey: regelwijzigingen

Vliegende keeper verdwijnt

·Teams konden er tot en met seizoen 2018-2019 voor kiezen om te spelen met een volledig uitgeruste keeper of een speler met keepersrechten, een zogenaamde ‘vliegende keeper’. Deze vliegende keeper droeg een afwijkend shirt en had bij het verdedigen van een strafcorner of strafbal een helm op. Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen.

Naast bovengenoemde spelregelwijzigingen worden nog enkele andere spelregelwijzigingen doorgevoerd:

·De regels met betrekking tot het einde van een strafcorner aan het einde van de wedstrijd (uitspeelcorner) worden gelijk getrokken met de regels die gelden voor het beëindigen van de strafcornersituatie gedurende de wedstrijd. Tot en met seizoen 2018-2019 was een uitspeelcorner ook ten einde als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel kwam. Dit is nu geschrapt. Nu geldt: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 5 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.

·Spelers mogen bij strafcorners beschermende kleding dragen, zoals een masker. Deze kleding moet direct na afloop van de strafcorner worden verwijderd. Vanaf nu is het een verdediger toegestaan toch nog een vrije slag/uitpush te nemen (geen selfpass!) met het masker op. In Nederland was deze regel overigens voor aanvang van dit seizoen al voorlopig ingevoerd.

·Bij een aanvallende vrije slag binnen 5 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 5 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije slag direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 5 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije slag direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 5 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije slag wordt genomen.

·Een vrije slag voor de verdediging voor een overtreding in de cirkel mag weer overal in de cirkel worden genomen. Afgelopen jaren mocht dit enkel op de loodlijn ter hoogte van de overtreding tussen achterlijn en kop cirkel.

·Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.

 
SENIOREN

29-5-2019
Dames Dinsdag opnieuw kampioen!
 

Dames Dinsdag opnieuw kampioen!

De dames veteranen van de dinsdag hebben ook dit jaar de eerste plaats stevig in handen gehouden.Van de 19 wedstrijden werd er slechts één verloren en één gelijk gespeeld. Een knappe prestatie want vooral de tegenstand van Haarlem en Alkmaar was geducht.

Meedoen?

De dinsdagochtend competitie is bedoeld voor dames vanaf 30 jaar. Er wordt fanatiek gehockeyd maar het gaat vooral ook om de gezelligheid. Het niveau van de speelsters varieert. De leeftijden ook. Voorafgaand aan elke wedstrijd wordt eerst koffie gedronken. De wedstrijd begint rond 10.30 uur en daarna verzorgt de thuisspelende partij een lunch tot ongeveer 13.00 uur.

Er is nog plaats! Wil je volgend seizoen ook weer gaan hockeyen en speel je graag competitie? Neem dan contact op met captain Ingrid Brabander . (0611163431)

 
TOERNOOIEN

14-5-2019
Kikker Open 2019 - Eerste Pinksterdag
 
Vanwege het grote succes van vorig jaar zijn we er weer! …... Het Kikkers Open toernooi 2019: het familie- en vriendentoernooi waar gezelligheid voorop staat !
 
Het toernooi waarbij je met familie, vrienden, ouders van teams of buren een gezellige afsluiter van het seizoen kan beleven. Het Kikkers Open vindt dit jaar plaats op zondag 9 juni  (Eerste Pinksterdag). De voorbereidingen om hier een geslaagde dag van te maken zijn reeds in volle gang.
 
Ben jij al enthousiast om mee te doen? En heb je minimaal 8 teamgenoten – we spelen op een half veld- dan kun je je al aanmelden.
 
Zoals elk jaar bij het Kikkers Open toernooi hebben we ook dit jaar een thema verbonden aan de dag. Je kunt dus al je creativiteit kwijt qua kleding of acts etc. Het thema voor dit jaar is …….. Hollywood!
 
 
Wij hebben voor de dag een indeling gemaakt van twee poules: De familiepoule of de vriendenpoule (18+)
 
AANVANGSTIJDEN TOERNOOI
 • De aanvangstijd voor het familietoernooi is 10.00 uur
 • De aanvangstijd voor het vriendentoernooi is 10.00 uur
 
Ter afsluiting wordt er een diner aangeboden waar je eventueel tegen betaling bij kunt zijn. De kosten hiervoor zijn € 10,--  p.p. (kinderen tot en met 12 jaar €6,00 p.p.)
 
De sluitingsdatum voor inschrijving is 15 mei
 
Inschrijven? Kan online via dit formulier (https://forms.gle/FbRQWKv6fN5rQhxL9)Tot ziens op Eerste Pinksterdag! Wij rekenen op je komst!
 
Groeten,
MHC De Kikkers
Toernooicommissie
 
NB Na aanmelding van je team ontvang je van ons aanvullende informatie voor het toernooi. Heb je een vraag? Stuur een email naar [email protected] 
HORECA

13-4-2019
hoe werkt de kassa (ook alweer)?
 
Als je bardienst hebt, dan is het in het begin altijd weer even wennen aan hoe de kassa werkt.  Want waar staat de warme chocolademelk in de kassa? Hoe kun je iets annuleren? Hoe ging het ook alweer met saus toevoegen bij een tosti? We hebben dit in twee korte videos voor je op een rijtje gezet, zodat je dit rustig kunt bekijken voordat je bardienst gaat draaien.


En uiteraard kun je natuurlijk ook vragen stellen aan de vaste crew bij de bar. Veel plezier met je bardienst.
 
SPONSORING

4-4-2018
De club van 100!
 
Draag jij de club een warm hart toe? Help ons dan en ondersteun ons financieel jaarlijks met € 100,-. Deze financiële bijdrage komt geheel ten goede aan het clubhuis (onderhoud & aanschaf) en leuke activiteiten voor de leden. Waarom en hoe? Dat leggen we u graag uit.

Waarom extra financiën
Elk jaar hebben we met z’n alle weer super leuk ideeën die we graag van de grond willen krijgen. Denk hierbij aan een vernieuwd terras, een tribune tussen veld 2 en 3 of een leuk event voor de jeugd. Dit soort projecten kosten extra geld en zijn vaak vanuit de club niet of slechts gedeeltelijk beschikbaar. Met de club van 100 proberen we deze projecten wel haalbaar te maken.

Hoe?
De projectenaanvragen worden gedaan via het bestuur van MHC de Kikkers. Op de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering wordt vervolgens gezamenlijk vastgesteld welke projecten gesteund gaan worden. Alleen leden van de club van 100 kunnen hier hun stem laten horen. Dit betekent dat je als lid van de club van 100 bepaalt waar we de extra inkomsten aan gaan besteden. Hoe leuk als je straks kunt zeggen dat je het nieuwe terras mede mogelijk hebt gemaakt!

Lid worden
Wilt u ook lid worden van de Club van 100? Neem dan contact op met de sponsorcommissie door een e-mail te sturen naar [email protected] o.v.v. ‘Club van 100’. Wij zouden het leuk vinden als we jullie kunnen verwelkomen. Kijk voor meer informatie op de website en download het pdf.

 


TECHNISCHE ZAKEN

21-3-2018
wanneer valt een wedstrijd uit?
 
Het tweede competitieweekend in maart was ongaangenaam koud.
Hoe kan het dan toch, dat sommige wedstrijden wel doorgaan en andere niet?
Het volledige artikel hierover vind je op de website van de KNHB via http://bit.ly/2FWDQbL.

Korte samenvatting: drie partijen kunnen een wedstrijd aflasten.
 1. algemene afgelasting door hockeybond
 2. de vereniging zelf
 3. per wedstrijd door scheidsrechters
Bij punt 2 of 3 wordt het aan de vereniging of aan de scheidsrechters overgelaten. Richtlijnen hiervoor zijn niet keihard (zoals "gevoelstemperatuur") en als vereniging proberen wij natuurlijk om spelers zoveel mogelijk WEL te laten spelen. We annuleren van tevoren als de verwachtingen echt duidelijk te slecht zijn.

Wat te doen bij kou?
 • Zorg voor kleding die past bij de weersomstandigheden. Trek voldoende (warme) kleding aan, denk hierbij niet alleen aan je bovenlichaam, maar denk ook voor je ledematen. Kleed je in laagjes. 
 • Houd rekening met de gevoelstemperatuur. Bij een gure wind kan het vele malen kouder aanvoelen dan wat de thermometer aangeeft. 
 • Is het erg koud, dan is een hoofdband geen overbodige luxe. Je verliest immers zo’n veertig procent van je energie via je hoofd! 
 • Het is aan te raden om een (fleece) deken voor de reserve-/wisselspelers op de bank beschikbaar te hebben en zorg ervoor dat wisselspelers warm zijn aangekleed. 
 • Zorg voor extra dranken en tussendoortjes. Als het koud is, heb je meer energie nodig om warm te blijven. Laat je niet misleiden door het weer: op een zonnige winterdag lijkt het of je niet zweet, maar dat is schijn! Drinken onderweg en na afloop is, net als op een zomerdag, altijd belangrijk

 
SPONSORING

6-4-2016
Sponsor een Team en de club
 
Misschien heb je het al gezien op onze velden: enkele teams worden gesponsord met teamkleding door een bedrijf waarbij wij als club ook een sponsorbijdrage ontvangen. Het mes snijdt zo aan 3 (!) kanten: het team heeft gratis kleding, de sponsor heeft een mooie promotie uiting (zowel bij ons op de club als bij andere clubs) en de club ontvangt ook een sponsorbijdrage. 

Onlangs heeft Dennis van HERMANS - helder in Glas  ons C2-jongensteam allemaal voorzien van een mooi trainingspak (zie foto). In samenspraak met Tienstra Sport zitten de jongens van coach Rob Deutekom er nu warmpjes bij en geeft het ook een mooie clubuitstraling op de velden. 

Voor kledingsponsoring van teams geldt dat men vrij is om dit te doen, met dien verstande dat voor iedere bedrijfsnaam/-logo wat er op wordt gedrukt het desbetreffende bedrijf aan de club € 250,= excl. BTW als sponsorbijdrage betaalt (fiscaal aftrekbaar). Onze vaste sportwinkel (Tienstra Sport) kan hierbij ook de gewenste kleding aanschaffen alsmede zorgen dat er voor eenieder de juiste maat wordt besteld. Heeft u interesse neem dan contact op met [email protected]


 
Sponsors
 
za 21 Maart  10:00 - 14:00
Bitje happen op de club
wo 8 April  20:00 - 22:00
Training AED
wo 8 April  20:00 - 22:00
Training AED
ma 20 April  20:00 - 23:00
Training BLS & AED
Get it on Google Play