|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
Nieuwsoverzicht
VRIJWILLIGERS

17-4-2024
Vrijwilliger materiaalcommissie gevraagd!
 

Meld je aan via [email protected]
 
COMMUNICATIE

22-3-2024
Lustrum-Nieuwsbrief maart 2024 MHC de Kikkers
 
Voor je ligt de eerste speciale Lustrum-Nieuwsbrief van 2024! In deze editie informeren wij je graag over: 
  • 50 jaar MHC de Kikkers
  • opening van het lustrumjaar zondag 24 maart
  • internationale wedstrijden bij de Kikkers
  • kom Oranje aanmoedigen!
  • ... en nog veel meer.  
Mocht je de nieuwsbrief niet kunnen openen, hierbij dan de link: https://new.express.adobe.com/webpage/ugVXULPAc7Yr8 

 
CLUB MATERIALEN

28-1-2024
Keepersmateriaalbeleid 1.0
 

 

Algemene doelstelling/Taken materiaalcommissie:

De doelstelling van het keepersmateriaalbeleid bij MHC de Kikkers is veiligheid voor elke keeper op elk niveau. Om dit te faciliteren, verstrekt de club één set keepersspullen per team. De set keepersspullen blijft eigendom van de vereniging. Het schoon en compleet houden van de set is de verantwoordelijkheid van het (hele!) team.

 

De materiaalcommissie is verantwoordelijk voor het verstrekken van de keepersmaterialen, beschikbaar stellen van lockers, het vervangen van kapotte keepersmaterialen en het bestellen van nieuwe Keepers- en trainingsmaterialen. Om de voorraad zo beperkt mogelijk te houden, wordt er naar gestreefd om 1 standaard set (merk/type) te gebruiken.

 

Leden van de materiaalcommissie zijn regelmatig te vinden op de club. Voel je vrij ons aan te spreken als je vragen hebt. Verzoeken/vragen kunnen ook worden gesteld via [email protected] .

 

Uitgifte keepersmaterialen
Aan het begin van ieder seizoen worden de keepersspullen opnieuw verdeeld door de Materiaalcommissie. We zijn er trots op dat wij als 1 van de weinige hockeyverenigingen in Nederland kunnen werken zonder borgsysteem. Dit is natuurlijk omdat er alleen eerlijke mensen bij ons in de regio wonen. Het is wel belangrijk dat iedereen zich bewust is van de verantwoordelijkheid die het team hiermee draagt. Gebruik en behandel de keepersmaterialen alsof het je eigen spullen zijn. Hierdoor gaan ze langer mee en kunnen we de kosten voor de keepersmaterialen binnen de perken houden (wat weer doorwerkt in de hoogte van de contributie).


Materialen per team

Senioren

Junioren O12-O18

Jongste jeugd O10

Jongste jeugd O9

Jongste jeugd O8

Tas

Tas

Tas

Tas

Ballentas

broek

broek

Broek

Legguards

6 ballen

toque

toque

Legguards

klompen

10 hoedjes (pionnen)

legguards

legguards

klompen

helm

klompen

klompen

helm

2 handschoenen

helm

helm

2 handschoenen

body protector

2 handschoenen

2 handschoenen

body protector

6 ballen

body protector

body protector

6 ballen

10 hoedjes (pionnen)

6 ballen

6 ballen

10 hoedjes (pionnen)

Keepersshirt

10 hoedjes (pionnen)

10 hoedjes (pionnen)

Keepersshirt

4 cornermaskers

Keepersshirt

4 cornermaskers

4 cornermaskers

 

Zaalspullen
Voor de zaal worden er 5 ballen, bandjes en legguardhoezen verstrekt. Hoezen zijn volgens KNHB regels geen vereiste, maar als club hebben de keuze gemaakt dit wel voor onze keepers te faciliteren.


Lockers
MHC de Kikkers beschikt over lockers, die bedoeld zijn voor het opslaan van keepersmaterialen op de club. De materiaalcommissie verzorgt het in bruikleen stellen van de lockers. De locker blijft eigendom van MHC de Kikkers. De lockers worden in bruikleen gegeven aan de junior- (vanaf de D-jeugd) en senior teams. Voor de jongste jeugd teams zijn er geen lockers beschikbaar. Deze teams nemen de keeperstassen mee naar huis. Een keeper/team die een locker krijgen toegewezen, gaat akkoord met de volgende bruikleenvoorwaarden. Hij/zij:

  • gebruikt de locker actief en stelt de materiaalcommissie direct in kennis indien de locker minder dan 1x per maand gebruikt wordt;
  • gebruikt de locker niet voor de opslag van andere goederen dan eigen keeperstas en eventueel bidons of ballentas van het eigen team;
  • geeft de locker niet in bruikleen aan iemand anders of aan een ander team;
  • gaat op een verantwoordelijke wijze om met de locker en bijbehorende materialen;
  • draagt zorg voor de afsluiting van de locker met het bijgeleverde slot - gebruik van een eigen slot is niet toegestaan. LET OP: Ook als de tas buiten de locker is, dient de locker afgesloten te zijn. Te vaak zien we sloten open (en op de juiste code) aan de locker hangen;
  • houdt de locker netjes (geen rommel/afval);
  • Indien niet aan deze bruikleenvoorwaarden wordt voldaan, kan de vereniging, vertegenwoordigd door de materiaalcommissie, het recht tot toegang tot de locker ontzeggen. De materiaalcommissie zal dit van tevoren kenbaar te maken.
  • Indien lockers niet afgesloten achter gelaten worden met een keepersuitrusting erin zal deze keepersuitrusting verplaatst worden naar de afgesloten materialen ruimte.

 

Onderhoud materiaal
Een goede keeper heeft altijd een goed verzorgde bescherming: Sleutelwoorden hierbij zijn onderhoud en verantwoordelijkheid. Onderhoud van je spullen begint bij het schoonhouden ervan. Het nat opbergen van keepersspullen in een gesloten tas zorgt ervoor dat de levensduur van de spullen significant wordt verkort. Als je spullen echt doorweekt zijn is het niet afdoende om ze buiten de tas in de locker te leggen; neem ze mee naar huis om te drogen. Controleer de spullen ook regelmatig op slijtage. Zie je dat er iets kapot begint te gaan, meld dit dan direct bij de materiaalcommissie en wacht niet tot het echt kapot is. Wij kunnen dan niets meer repareren en heb je, als we niets op voorraad hebben, een probleem! Verantwoordelijkheid voor het schoonhouden en compleet houden van de set. Voor schoonhouden hebben we wat tips hieronder opgenomen. Voor het compleet houden van de set is het belangrijk de tas niet onbeheerd in het clubhuis te laten staan. Let ook bij uitwedstrijden goed op je spullen!

Helm

De helm kan schoongemaakt worden met afwasmiddel en een afwasborstel. Als de vervuiling ernstig is kan de helm in een vaatwasser thuis gereinigd worden: lage temperatuur en uit de machine halen vóór het droogprogramma begint. Een kinkussentje of zweetband kun je thuis in de wasmachine mee laten draaien.

Belangrijk: wanneer een vizier vervormd is moet het worden vervangen. Licht de materiaalcommissarissen in zo'n geval direct in. Dat geldt ook voor een beschadigd kunststofdeel van de helm.

 

Verstellen van de maat van de helm:

Bij Obo-,TK- en jeugdhelmen kunnen de elastieken strakker gezet worden.
Blijkt de helm in de kleinste stand nog te groot te zijn dan kan er d.m.v. een bandana de helm passend gemaakt worden.

Klompen
Nieuwe klompen zijn stijf en moeten nog goed gevormd worden. Om het ronde model voor de enkels in de foam te krijgen kunnen nieuwe klompen de eerste weken rond een frisdrankfles gespannen worden.
Wanneer de klompen erg stijf zijn en het moeite kost om de hielriemen vast te trekken is de volgende truc beschikbaar: ga zitten; de voet met de te sluiten klomp wordt opzij tegen de vloer gelegd en de andere voet met of zonder klomp wordt daarop geplaatst; daarna kunnen de riemen vastgetrokken worden.
Voor het behoud van de klompen is het nodig twee riemen(aan de voorzijde) per klomp te gebruiken. Daarmee wordt de kans dat de riempjes in de foam inscheuren minder.

Klompen (en legguards) die te vies geworden zijn kunnen ingesmeerd worden met fijnwasmiddel en onder de lauwe douche afgespoeld worden. Hetzelfde geldt voor elleboogjes en handschoenen.

Bodyprotectoren, broeken en overbroeken
De bodyprotector en broek kunnen niet tegen de wasbewegingen van een wasmachine. Daarom is het beter deze artikelen als het nodig is in een badkuip te wassen met fijnwasmiddel of ze met een fijnwasmiddel op een vaatkwast in te zepen en daarna onder een lauwe douche uit te spoelen. Drogen doe je niet in een droogtrommel maar op een droogrek.

 

Strafcornermaskers

Als er iets is dat vaak wordt kwijtgeraakt zijn het strafcornermaskers. Misschien overbodig om nogmaals te zeggen, maar het compleet houden van de spullen is een teamverantwoordelijkheid. Tip is om bijvoorbeeld de laatste man/vrouw de verantwoordelijkheid te geven voor de strafcornermaskers. Een keeper heeft al voldoende mee te nemen voor en na de wedstrijd.

Strafcornermaskers beschimmelen snel. Voorkom dit door ze niet nat in de tas te doen (zoals ook voor de rest van de keepersspullen geldt). Ze kunnen worden schoongemaakt door ze af te nemen met allesreinigerdoekjes.

Tassen
Wielentassen waarvan de trolleystangen of wielen stroef gaan kunnen gesmeerd worden met fietsolie. Graag de tassen niet hard op de wielen laten vallen (bijv. uit de kofferbak of op een trap); dit verkort de levensduur van de tas ernstig. Evenmin is de constructie van de tas geschikt voor gebruik als aanhangwagen achter een scooter of een fiets. Ook de trolleystangen zijn kwetsbaar. Zorg dat de stang volledig in ingeklapt voordat je je tas in de locker doet of wilt vervoeren in een auto.

Keepers shirt
Je keepersshirt mag in de wasmachine op 40 graden.

 

Meer informatie over onderhoud van spullen kan gevonden worden via de volgende link:

https://www.youtube.com/results?search_query=Obo+Tutorial+Gear+Cleaning+

 

 

Materiaalcommissie MHC de Kikkers

[email protected]

 
Sponsors
vr 19 April  08:15 - 19:45
Venne sportdag
vr 26 April  08:00 - 12:00
Opmaat Koningsspelen
ma 13 Mei  21:00 - 23:45
Trimmers thuis wedstrijd
vr 24 Mei  09:00 - 15:00
Sportdag opmaat
Get it on Google Play