|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
teamindeling jeugdteams komend seizoen
28-3-2018
|
De samenstelling van de breedte en selectieteams (ABCD) en het doortrainen van de voorlopige selectieteams wordt dit seizoen op een andere wijze vormgegeven dan in voorgaande jaren. In dit artikel is de gehele procedure terug te vinden. Ook is in de bijlage een spelersprofiel toegevoegd voor alle spelers die volgend seizoen in een selectieteam spelen. 

De Technische Commissie, bestaande uit: Elmar Vermeiden, Sander van den Broek, Saskia Govers en Ingrid Brabander, zullen in samenspraak en overleg met de trainers, coaches en de lijncoördinatoren de teamindelingen bepalen.

Er wordt door de technische commissie getracht om de voorlopige selectieteams, de breedtesport teams en de jongste jeugdteams zaterdag 9 juni rond te hebben. Samen met de bekendmaking van deze teams zullen wij aangeven hoe ouders vragen kunnen stellen over de indeling.

Jongste Jeugdteams (E/F)

Binnen de F en de 6E is er nog geen sprake van selectie. De kinderen worden indien mogelijk ingedeeld op basis van vriendjes en vriendinnetjes.

De tweedejaars E-spelers worden wel ingedeeld op sterkte. Gedurende het gehele seizoen wordt deze groep spelers meerdere keren beoordeeld, zowel tijdens het veld seizoen, als in de zaal periode. De samenstelling van deze teams wordt gedaan door de technische commissie. Indien nodig zal er overleg plaats vinden met lijncoördinatoren, trainers en coaches. Na de samenstelling en bekendmaking van de teams, gaat de lijncoördinator in overleg met de technische commissie, op zoek naar geschikte coaches voor deze teams.

A/B/C/ -breedte sport teams
De technische commissie zal in samenwerking met de lijncoördinatoren de teams samenstellen. Dit gebeurt op basis van de evaluaties die de coaches en trainers hebben ingevuld. Wij streven ernaar om iedere speler zoveel mogelijk op niveau te laten spelen en dit zal dan ook het uitgangspunt zijn. We proberen zo veel mogelijk een splitsing in 1e en 2e jaars teams te hanteren. De lijncoördinator zal in overleg met de technische commissie op zoek gaan naar geschikte coaches voor de breedteteams.

A/B/C -selectieteams
Op basis van het presteren van spelers gedurende het totale voorafgaande seizoen zal de selectie plaats vinden. Indien spelers binnen hun eigen team goed presteren, kunnen deze uitgenodigd worden om mee te trainen bij een hoger team. De technische commissie zal de selectieteams samenstellen. Hierin worden de evaluaties van coaches en trainers meegenomen. De technische commissie zal voor de selectieteams op zoek gaan naar geschikte trainer/coaches.

De voorlopig samengestelde selectieteams zullen in hun nieuwe samenstelling nog een aantal weken door trainen. Dit zal na de laatste competitiewedstrijd zijn. Er wordt geprobeerd om gedurende deze periode van doortrainen minimaal 1 training en/of wedstrijd per week te halen. Let op! Het is dus mogelijk dat gedurende deze periode de samenstelling van de selectieteams nog wijzigt om deze definitief te maken.

Volgend jaar in de D-lijn?
Indien je volgend seizoen in de D-lijn komt te spelen dan wordt je verwacht voor de selectiedagen, die onderaan dit document vermeld staan. Alle spelers zullen selectie moeten doen. De beste spelers zullen in de selectieteams komen. Daarnaast zal de technische commissie ernaar streven om alle breedtesport teams eveneens op sterkte in te delen, rekening houdend met 1e en 2e jaars spelers.

Hoe worden de teamindelingen bekend gemaakt?
De bekendmaking van de teamindelingen voor alle teams, dus zowel de breedtesport teams, als de selectieteams en de jongste jeugdteams, zal gebeuren via de website en zal op geen enkele andere wijze gecommuniceerd worden! Eventuele vragen over de indeling kunnen spelers stellen net als vorig seizoen, tijdens de daarvoor georganiseerde 10 minuten gesprekken, als ouders zich daarvoor via het dan aangegeven mailadres aanmelden. Telefoontjes en/of e-mails naar trainers, coaches, lijncoördinatoren, Technische commissie leden en/of bestuur nemen we hierin niet in behandeling.

Tijdens deze gesprekken zijn leden van de technische commissie aanwezig om ouders en kinderen te woord te staan. Indien uit de aanmelding blijkt dat er een specifieke vraag is die alleen een trainer/ coach kan beantwoorden zullen wij deze vragen aanwezig te zijn bij het gesprek.

Aantallen Selectie teams seizoen 2018/2019

Jongenslijn: JD1/JC1/JB1/JA1

Meisjeslijn: MD1/MD2/MC1/MC2/MB1/MB2/MA1

Belangrijke data komende periode:

1.Selectie dagen D-jeugd:
1e ronde: maandag 23 april 2018 (allen)
2e ronde: dinsdag 24 april 2018 (allen)
3e ronde donderdag 26 april 2018 (alleen op uitnodiging)

2.Bekendmaking selectie, breedtesporten JJ-teams: zaterdag 9 juni 2018

3.Start trainingen selectieteams: 20 augustus 2018  

4.Start trainingen breedte teams en jongste jeugd: 2 september 2018
Bijlage: Spelersprofiel.docx

terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
9-6-2021  |  Bestuur
9-6-2021  |  Senioren
31-5-2021  |  Technische zaken
23-4-2021  |  Senioren
23-4-2021  |  Andere clubs
1-4-2021  |  Sportiviteit & Respect
28-3-2021  |  Technische zaken
24-3-2021  |  Facilitaire zaken
Sponsors
za 4 September  08:00 - 23:00
Rabo Kikker Off - start van het nieuwe seizoen
Get it on Google Play