|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
Nieuwsoverzicht
TECHNISCHE ZAKEN

20-5-2023
Wil jij in Dames 1 spelen?
 

Wil jij seizoen 2023/2024  in aanmerking komen voor Dames 1, dan kun je meedoen aan de open trainingen. Deze worden gehouden op dinsdag 13 juni, woensdag 14 juni, woensdag 21 juni en donderdag 22 juni om 20.30 uur!

 

Je hoeft je niet van te voren aan te melden, kom gewoon meedoen!

 

Eind juni zullen we de teamsamenstelling bekend maken.

 

17-5-2023
Selectietrainingen en teamsamenstellingen
 

Hoe stellen we de breedte- en selectieteams samen?

Jongste Jeugdteams (O8/O9/O10)

Binnen de O8 en de O9 is nog geen sprake van selectie. De kinderen worden indien mogelijk ingedeeld op basis van vriendjes en vriendinnetjes. Mits numeriek niet noodzakelijk worden de O8 teams dus onveranderd O9 teams.

Wij houden de leeftijden en de leeftijdsgrens aan zoals de hockeybond deze voorschrijft. Wanneer wij numeriek niet uitkomen, kan het zijn dat we kinderen eerder naar een volgende lijn zetten. Dit is op basis van leeftijd, fysiek en sociaal niveau. Wij doen dit altijd in overleg met de ouders. Mocht jouw kind eerder doorstromen naar een hogere lijn, dan kan het zijn dat hij/zij in de toekomst een keer een jaar extra in een lijn blijft.

Omdat we van zes naar acht spelers gaan in de O10 teams, wijzigen de teams qua aantallen. We vormen hierdoor teams van 10 tot 12 spelers. Wij proberen dit zoveel mogelijk op basis van vriendjes/vriendinnetjes te doen. Ook zullen wij nooit één kind alleen in een ander team zetten, mits in overleg met de ouders.

 Volgend jaar in de O12-lijn?

Wanneer je volgend seizoen in de O12 lijn speelt, worden de teams gebaseerd op basis van de beoordelingen van de trainers/coaches. Daarin worden de sociale inventarisaties van de lijn coördinatoren hierin meegenomen. De beste spelers komen in de selectieteams. Ga je in een selectieteam spelen, dien je wel akkoord te gaan met het selectieprofiel zoals in de bijlage. Er vinden, conform de visie van de KNHB, geen selectietrainingen plaats in de O12-lijn.

Volgend jaar in de O14/O16/O18 meisjeslijn?

Iedereen in deze lijnen mag meedoen met de selectiedagen. Wil je volgend seizoen in een selectieteam spelen en kun je aan de voorwaarden, zoals in de bijlage beschreven, voldoen? Geef dan je naam en huidig team door via een mail naar:[email protected]

Doe dit uiterlijk vrijdag 2 juni!

Wanneer je dit seizoen al in een selectieteam speelt, hoef je je niet aan te melden en verwachten we je op de selectietraining.

Wie doet er in welke lijn selectie:

2e jaars MO12 speelsters : Selectie MO14

1e jaars MO14 speelsters: Selectie MO14

2e jaars MO14 speelsters: Selectie MO16

1e jaar MO16 speelsters: Selectie MO16

2e jaars MO16 speelsters: Selectie MO18

1e jaars MO18 speelsters: Selectie MO18

Alle 1e teams worden ingedeeld met een lijst van meer speelsters die uiteindelijk in het team terechtkomen. Dit noemen we een trainingsgroep. De trainingsgroep zal na het huidige seizoen nog minimaal twee weken doortrainen en mogelijk wedstrijden spelen om tot de juiste definitieve samenstelling te komen. Spelers welke afvallen na het meetrainen in de trainingsgroep worden in het 2e team geplaatst. (Deze zal dan ook open plekken hebben bij de publicatie van de voorlopige teamindeling.)

O14/O16/O18 breedteteams

De lijncoördinatoren stellen de breedteteams in overleg met de technisch coördinator samen. Dit gebeurt zowel op basis van de beoordelingen die de coaches/trainers hebben ingevuld als mede met behulp van de door de lijncoördinatoren verkregen informatie uit de sociale inventarisatie, welke aan iedere spelers(ouders) is verstuurd. Wij streven ernaar om iedere speler zo veel mogelijk op zijn/haar eigen niveau te laten spelen en dit is dan ook het uitgangspunt.

Hoe worden de (voorlopige) teamindelingen bekend gemaakt?

Wij streven ernaar om de selectieteams, de breedteteams en de jongste jeugdteams op vrijdag 16 juni as. te kunnen publiceren op de website van De Kikkers. Waarom voorlopig? Er kan natuurlijk altijd een fout gemaakt worden bij de indeling.

Selectiedagen O14/O16/O18 meisjes lijn

De selectiedagen zijn alleen voor de meisjes, omdat we door het aantal jongens hen reeds in kaart hebben kunnen brengen. 

Maandag 5 juni

  • O14 lijn: 17:00 – 18:30

  • O16 lijn: 19:30 – 21:00

Dinsdag 6 juni

  • O18 lijn: 19:00 - 20:30

 Woensdag 7 juni

  • O14 lijn: 17:00 – 18:30 

  • O16 lijn: 19:30 – 21:00


Donderdag 8 juni

  • O18 lijn: 19:00 - 20:30


Opgeven uiterlijk Vrijdag 2 juni via: [email protected]

Spelersprofiel:Spelersprofiel.docx - Google Documenten


  


 

12-12-2022
MHC de Kikkers zoekt nieuwe topper!
 

Interview Mariëtte Bronkhorst, wedstrijdsecretaris Jeugd

Mariëtte is al velen jaren op de club te vinden. Als eerste, én belangrijkste, als moeder en trouwe supporter van haar twee dochters. Maar daarnaast ook als vrijwilliger in diverse functies. In mei 2018 heeft Mariëtte het stokje als wedstrijdsecretaris voor de jeugd overgenomen van haar voorgangster en dit 4 jaar lang met veel passie en overgave vervuld. Maar nu is het tijd voor iets, en vooral iemand anders en is deze leuke vacature vrijgekomen.

Nieuwe baan

Doordat Mariëtte een functie heeft gevonden bij de KNHB heeft ze helaas haar werkzaamheden als wedstrijdsecretaris moeten neerleggen. Dit vindt zij jammer, want het heeft haar altijd veel voldoening en energie gegeven. Zij vertelt graag wat zij het leukste en natuurlijk ook het minst leuke vond aan deze functie.

‘Plannen van de wedstrijden vind ik het leukst. Rekening houdend met verschillende zaken als reisafstand, verplichte tijden en andere afhankelijkheden is het een beetje puzzelen om alles in te delen. Maar het is altijd weer leuk als het gelukt is.’

Twee onderdelen binnen de functie

‘De functie is te verdelen in twee belangrijke onderdelen, de veldplanning in combinatie met ad hoc zaken en het andere deel betreft de afhandeling van de wedstrijdformulieren (DWF) en zaken die daaruit voort komen. Daarom kan de functie ook heel makkelijk door twee personen ingevuld worden.

De veldplanning kost ongeveer 3 tot 4 uurtjes aan de start van iedere competitie. Er zijn voor de jeugd, afhankelijk van de lijn, drie competities door het jaar. Ac hoc is het maximaal een uurtje per week. Dit komt door aanvragen voor oefenwedstrijden of wijzigingen die plaatsvinden.

Het andere deel voor het afhandelen van het DWF kost hooguit twee uur per week. Dit bestaat uit het afhandelen van het DWF en mailafhandeling naar aanleiding van vragen die binnen komen vanuit andere verenigingen of de bond. Bij het DWF is het belangrijk wekelijks te checken of alles goed is ingevoerd en anders teams helpen herinneren.’

Leuke en mindere kanten van de functie

‘Ik heb altijd al veel energie gekregen van plannen en puzzelen. Dit vind ik dan ook het leukste aan de functie. Maar daarnaast zijn de contacten, die je hebt met de teams en andere wedstrijdsecretariaten ook leuk. Het is fijn ze te helpen of samen naar een oplossing te zoeken voor een of andere uitdaging.’

Daarentegen vind ik het minst leuk als er iets fout is gegaan met bijvoorbeeld invallers en het team daarvoor punten in mindering krijgt. Ik probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen door managers en coaches op voorhand te laten weten dat ze bij twijfel altijd vooraf kunnen schakelen met het wedstrijdsecretariaat.

Ook vind ik het altijd weer jammer als de wedstrijden op een koude winterdag op zaterdagochtend afgelast moeten worden. Maar gelukkig zijn er seizoenen waarbij dat niet voorkomt.’

Spin in het web

Mariëtte geeft aan het een hele leuke functie is. ‘Je bent de schakel tussen de Bond en de club voor alle competitiezaken. Soms betekent dit het doorsturen van een mailtje naar de juiste persoon, soms vergt het wat meer uitzoekwerk. Je krijgt op den duur leuk contact met andere wedstrijdsecretariaten. En uiteindelijk gaat het erom dat jíj ervoor zorgt dat iedereen met plezier kan hockeyen!

Ben jij onze topper? Wil je liever één gedeelte van de functie vervullen? Of heb je andere vragen? Twijfel niet langer! Neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected] en wij helpen graag.

 
Sponsors
za 10 Juni  13:45 - 23:00
kikkers seizoensafsluiting
zo 11 Juni  10:00 - 23:00
Kikker Senioren seizoensafsluiting
za 17 Juni  09:00 - 21:45
Jongste Jeugd dag
Get it on Google Play