|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
Nieuwsoverzicht
TECHNISCHE ZAKEN

31-5-2021
Herstart externe competitie voor de jeugd!
 

Goed nieuws! De versoepelingen van het kabinet zijn ook positief voor de hockeyverenigingen. De KNHB heeft aangekondigd dat zij een regionale competitie kunnen opstarten en als Kikkers staan wij letterlijk te springen om hieraan mee te doen! Dit betekent dat de jeugdteams 12, 19 en 26 juni (m.u.v. de 6-tallen en F-jes) wedstrijden kunnen spelen tegen andere verenigingen. De 6-tallen en F-jes blijven interne competitie spelen. 

 

Wat betekent dit concreet?

  • Alle interne wedstrijden vanaf 5 juni a.s. komen te vervallen (m.u.v. de 6-tallen en F-jes);
  • Wij zijn druk bezig om het huidige seizoen administratief af te sluiten zodat de nieuwe teams en wedstrijden straks netjes op de site en kikker app staan. Graag nog even jullie geduld hiervoor; 
  • Nieuwe teams betekent dat jullie als ouders onderling de teamtaken verdelen. Graag horen wij wie er gaan coachen en team manager zijn. Dit kan via een mail naar Mariette Bronkhorst;
  • Alle teams moeten voorzien worden van een (tijdelijke) keeperstas. Dit betekent dat er overdracht moet plaatsvinden tussen teams met behulp van bijgaand formulier. Hierbij het verzoek aan alle teammanagers om contact op te nemen hiervoor met Mariëtte Bronkhorst. Je hoort dan met welk team je contact kan opnemen voor het gebruik van een keeperstas;
  • Na deze externe competitie zullen alle keepersmaterialen alsnog bij de materiaalcommissie ingeleverd moeten worden voor controle en vervanging van kapotte onderdelen. Hier worden jullie op een later tijdstip over geïnformeerd.


Last but not least… 

 

Wij hebben ontzettend veel zin in het hervatten van de competitie. Eindelijk weer een stap richting het nieuwe normaal.

12 juni is al snel en de nieuwe teams zijn net gecommuniceerd. Dit betekent wel dat jullie als teams het snel eens moeten worden wie er gaat coachen en managen. Daarnaast moeten de keeperstassen op orde zijn zodat iedereen ook kan deelnemen. Graag jullie bereidheid en snelle actie zodat alle teams veilig de competitie in kunnen. 

 

 28-3-2021
Beleid samenstelling breedte- en selectieteams
 
Hoe stellen we de breedte- en selectieteams samen?


Jongste Jeugdteams (E/F)

Binnen de F en de 6E is er nog geen sprake van selectie. De kinderen worden indien mogelijk ingedeeld op basis van vriendjes en vriendinnetjes. Mits numeriek niet noodzakelijk worden de F teams dus onveranderd 6E teams. Wij houden de leeftijden en leeftijdgrens aan zoals de bond deze voorschrijft. Wanneer wij numeriek niet uitkomen kan het zijn dat we kinderen eerder naar een volgende lijn zetten, dit op basis van leeftijd en fysiek en sociaal niveau. Wij zullen dit altijd doen in overleg met de ouders. Mocht je kind eerder doorstromen naar een hogere lijn dan kan het zijn dat hij/zij in de toekomst een keer een jaar extra in een lijn moet blijven.


Omdat we van 6 naar 8 spelers gaan in de 8E teams, moeten de teams wijzigen qua aantallen. We zullen hiervoor teams van 10 tot 12 spelers moeten vormen. Wij proberen dit zoveel mogelijk op basis van vriendjes/vriendinnetjes te doen. Ook zullen wij nooit 1 kind alleen in een ander team zetten mits in overleg met de ouders. Na de samenstelling en bekendmaking van de teams, gaat de lijncoördinator in overleg met de technische commissie, op zoek naar geschikte coaches voor deze teams. Mocht u interesse hebben dan kunt u alvast een mail sturen naar uw lijncoördinator.


A/B/C Breedte sport teams 

De lijncoördinatoren zullen de breedtesport teams in overleg met de technisch coördinator samenstellen. Dit gebeurt zowel op basis van de evaluaties die de coaches/trainers hebben ingevuld als mede met behulp van de door de lijncoördinatoren verkregen informatie uit spelers inventarisatie, welke aan iedere spelers(ouders) is verstuurd. Wij streven ernaar om iedere speler zoveel mogelijk op zijn/haar eigen niveau te laten spelen en dit zal dan ook het uitgangspunt zijn. De lijncoördinator zal in overleg met de technische commissie op zoek gaan naar geschikte coaches voor de breedteteams. Mocht u interesse hebben dan kunt u alvast een mail sturen naar de lijncoördinator.


Volgend jaar in de D-lijn?

Wanneer je volgend seizoen in de D lijn speelt, zullen de teams gebaseerd worden op basis van de beoordelingen van de trainers/coaches en tevens zullen de inventarisaties van de lijn coördinatoren hier in mee genomen worden. De beste spelers zullen in de selectieteams komen. Ga je in een selectie team spelen dien je wel akkoord te gaan met het selectie profiel zoals in de bijlage. Er zal zoveel mogelijk geprobeerd worden de teams in te delen op 1e en 2e jaars spelers. 


Selectieteams C/B/A

Het hele jaar door worden spelers beoordeeld door trainers/coaches en technische commissie. Hierdoor hebben wij een goed genoeg beeld gekregen van de huidige ontwikkeling en individuele capaciteiten. Alle 1e en 2e selectie teams zullen worden ingedeeld naar aanleiding van deze beoordelingen. Indien er twijfels zijn betreffende spelers, zal er mogelijk een trainingsgroep gevormd worden en aan de hand van het trainen met deze groep als nog een keuze gemaakt worden. 


Hoe worden de (voorlopige) teamindelingen bekend gemaakt?

Wij streven er naar om de selectieteams, de breedtesport teams en de jongste jeugdteams op zaterdag 12 juni te kunnen publiceren op de website van de Kikkers. 

Waarom voorlopig?  Er kan natuurlijk altijd een fout gemaakt worden bij de indeling of nog opzeggingen komen na de indeling waardoor er nog kleine wijzigingen kunnen volgen.


Invloed van Corona op de bekendmaking van de nieuwe teams

Indien wij door de beperkingen als gevolg van het Corona virus geen officiële competitie meer kunnen spelen met onze huidige teams, zullen wij proberen om de nieuwe teams zo snel mogelijk na de meivakantie te publiceren, met als doel om in de nieuwe samenstelling nog een aantal weken te kunnen trainen en spelen.
 


Sponsors
za 4 September  08:00 - 23:00
Rabo Kikker Off - start van het nieuwe seizoen
Get it on Google Play