|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
Nieuwsoverzicht
JEUGD

22-8-2019
SportSkills is terug!
 

Maak samen met Sportskills de volgende stap in je hockeycarriere!


Vanaf zondag 8 september start de najaar-serie weer op onze vaste trainingslocaties. Trainen op individuele techniek onder leiding van onze ervaren trainers, dat is uniek, leuk en ontzettend leerzaam!


De trainingen die gegeven worden zijn vooraf voorbereid aan de hand van verschillende themas die in het hockey terugkomen. Aanvullend op jouw clubtrainingen bieden wij trainingen aan die net dat beetje extra zijn. Wil jij een stap maken in jouw hockeycarriere? Sportskills gaat ervoor om met jou die stap te maken.


 

Wat houdt dit precies in?

- Start 8 september 2019

- 10 lesweken

- 1 uur per week les

- Tussen 09:00 uur en 11:00 uur

- Op jouw eigen club MHC de Kikkers

- €140,-


Inschrijven en meer informatie kun je vinden op www.sportskills.net

Tot op de velden!

 

21-8-2019
Rabo Kikker Off 31 augustus
 

Op Zaterdag 31 augustus verwachten we alle jeugdteams op de club. Elk team zal 2 wedstrijden van 20 minuten spelen, maar deze dag is vooral ook bedoeld om het seizoen te starten en gezellig weer even samen te zijn of kennis te maken met je nieuwe team. En .... sponsor Sport2000 is ook aanwezig met een hele leuke actie. Lees hieronder meer.

Schema van de dag:

 

Aanwezig

Start wedstrijden

Eindtijd

E&F-teams

8.45 uur

9.00 uur

10.10 uur

C&D-teams

11.00 uur

11.15 uur

13.15 uur

A&B-teams

14.00 uur

14.15 uur

16.15 uur

Alle teams worden ook op een bepaalde tijd ingedeeld voor een teamfoto, deze zal worden gemaakt aan de zijkant van het clubhuis ter hoogte van Veld 1.
Wat belangrijke feitjes:

 • Plezier staat deze dag voorop, we hebben tijdens het maken van het wedstrijdschema zoveel mogelijk met de verschillende niveaus rekening gehouden, dit is echter niet altijd makkelijk. Mocht het niveauverschil erg groot zijn, kun je er altijd voor kiezen de twee spelende teams enigszins te mixen of andere regels te hanteren.
 • We hebben vooral veel elftal-teams en de beschikking over 4 velden, het kan dus zo zijn dat je soms wat langer moet wachten op de volgende wedstrijd. Gelukkig is er een springkussen en een stormbaan aanwezig die dag, dus genoeg te doen !
 • Elk team neemt een eigen scheidsrechter mee.
 • Neem ook een ander kleur shirt mee, zodat we de Kikkers goed uit elkaar kunnen houden tijdens de wedstrijden.
 • Kom zoveel mogelijk met de fiets, want een gedeelte van het parkeerterrein zal worden afgezet ivm de stormbaan.
 • Van 9.45 tot 11.45 uur is er iemand aanwezig voor de schmink voor de kleinere kinderen
 • Elk team krijgt op deze dag een taart en limonade om het seizoen feestelijk te openen. De coach/manager kan deze op elk gewenst moment bij de bar ophalen.

Tijdens het toernooi zouden we wel wat hulp kunnen gebruiken, mocht je het leuk vinden om op deze dag een paar uurtjes te helpen, stuur dan een mailtje naar [email protected]
Alle hulp is welkom !Tijdens de Kikker Off is onze sponsor Rob v.d. Geest SPORT 2000 net zoals voorgaande jaren, weer aanwezig met clubkleding, sokken, schoenen, scheenbeschermers en allerlei andere accessoires.Die dag geven zij 15% korting op het complete assortiment! (Pinapparaat is aanwezig).

Daarnaast biedt Rob v.d. Geest SPORT 2000 samen met TK de mogelijkheid om hockeysticks te testen. Er zullen veel verschillende hockeysticks in allerlei prijscategorieën worden meegenomen, waardoor voldoende getest kan worden.
Op de volgende momenten kan tijdens de Kikker Off op veld 1 getest worden:
Blok 1:  10:15 – 11:15 uur
Blok 2:  13:15 – 14:15 uur
Blok 3:  15:30 – 16:30 uur

 
SENIOREN

28-6-2019
nieuwe trainer voor H1
 
Begonnen als jeugdspeler bij onze club is Elmar ook jeugdtrainer geworden bij onze vereniging. Daarbij heeft hij ook jarenlang in Heren 1 gespeeld.
Vanaf komend seizoen hoort Elmar nog steeds bij Heren 1, maar nu als trainer-coach.
Op deze digitale manier willen we Elmar van harte welkom heten in zijn nieuwe rol.

Elmar is inmiddels al begonnen met voorbereidingen met zijn team. Ook met het samenstellen van het team, dat hem gaat helpen in de begeleiding. 
 

29-5-2019
Dames Dinsdag opnieuw kampioen!
 

Dames Dinsdag opnieuw kampioen!

De dames veteranen van de dinsdag hebben ook dit jaar de eerste plaats stevig in handen gehouden.Van de 19 wedstrijden werd er slechts één verloren en één gelijk gespeeld. Een knappe prestatie want vooral de tegenstand van Haarlem en Alkmaar was geducht.

Meedoen?

De dinsdagochtend competitie is bedoeld voor dames vanaf 30 jaar. Er wordt fanatiek gehockeyd maar het gaat vooral ook om de gezelligheid. Het niveau van de speelsters varieert. De leeftijden ook. Voorafgaand aan elke wedstrijd wordt eerst koffie gedronken. De wedstrijd begint rond 10.30 uur en daarna verzorgt de thuisspelende partij een lunch tot ongeveer 13.00 uur.

Er is nog plaats! Wil je volgend seizoen ook weer gaan hockeyen en speel je graag competitie? Neem dan contact op met captain Ingrid Brabander . (0611163431)

 
TOERNOOIEN

14-5-2019
Kikker Open 2019 - Eerste Pinksterdag
 
Vanwege het grote succes van vorig jaar zijn we er weer! …... Het Kikkers Open toernooi 2019: het familie- en vriendentoernooi waar gezelligheid voorop staat !
 
Het toernooi waarbij je met familie, vrienden, ouders van teams of buren een gezellige afsluiter van het seizoen kan beleven. Het Kikkers Open vindt dit jaar plaats op zondag 9 juni  (Eerste Pinksterdag). De voorbereidingen om hier een geslaagde dag van te maken zijn reeds in volle gang.
 
Ben jij al enthousiast om mee te doen? En heb je minimaal 8 teamgenoten – we spelen op een half veld- dan kun je je al aanmelden.
 
Zoals elk jaar bij het Kikkers Open toernooi hebben we ook dit jaar een thema verbonden aan de dag. Je kunt dus al je creativiteit kwijt qua kleding of acts etc. Het thema voor dit jaar is …….. Hollywood!
 
 
Wij hebben voor de dag een indeling gemaakt van twee poules: De familiepoule of de vriendenpoule (18+)
 
AANVANGSTIJDEN TOERNOOI
 • De aanvangstijd voor het familietoernooi is 10.00 uur
 • De aanvangstijd voor het vriendentoernooi is 10.00 uur
 
Ter afsluiting wordt er een diner aangeboden waar je eventueel tegen betaling bij kunt zijn. De kosten hiervoor zijn € 10,--  p.p. (kinderen tot en met 12 jaar €6,00 p.p.)
 
De sluitingsdatum voor inschrijving is 15 mei
 
Inschrijven? Kan online via dit formulier (https://forms.gle/FbRQWKv6fN5rQhxL9)Tot ziens op Eerste Pinksterdag! Wij rekenen op je komst!
 
Groeten,
MHC De Kikkers
Toernooicommissie
 
NB Na aanmelding van je team ontvang je van ons aanvullende informatie voor het toernooi. Heb je een vraag? Stuur een email naar [email protected] 
HORECA

13-4-2019
hoe werkt de kassa (ook alweer)?
 
Als je bardienst hebt, dan is het in het begin altijd weer even wennen aan hoe de kassa werkt.  Want waar staat de warme chocolademelk in de kassa? Hoe kun je iets annuleren? Hoe ging het ook alweer met saus toevoegen bij een tosti? We hebben dit in twee korte videos voor je op een rijtje gezet, zodat je dit rustig kunt bekijken voordat je bardienst gaat draaien.


En uiteraard kun je natuurlijk ook vragen stellen aan de vaste crew bij de bar. Veel plezier met je bardienst.
 
SPONSORING

4-4-2018
De club van 100!
 
Draag jij de club een warm hart toe? Help ons dan en ondersteun ons financieel jaarlijks met € 100,-. Deze financiële bijdrage komt geheel ten goede aan het clubhuis (onderhoud & aanschaf) en leuke activiteiten voor de leden. Waarom en hoe? Dat leggen we u graag uit.

Waarom extra financiën
Elk jaar hebben we met z’n alle weer super leuk ideeën die we graag van de grond willen krijgen. Denk hierbij aan een vernieuwd terras, een tribune tussen veld 2 en 3 of een leuk event voor de jeugd. Dit soort projecten kosten extra geld en zijn vaak vanuit de club niet of slechts gedeeltelijk beschikbaar. Met de club van 100 proberen we deze projecten wel haalbaar te maken.

Hoe?
De projectenaanvragen worden gedaan via het bestuur van MHC de Kikkers. Op de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering wordt vervolgens gezamenlijk vastgesteld welke projecten gesteund gaan worden. Alleen leden van de club van 100 kunnen hier hun stem laten horen. Dit betekent dat je als lid van de club van 100 bepaalt waar we de extra inkomsten aan gaan besteden. Hoe leuk als je straks kunt zeggen dat je het nieuwe terras mede mogelijk hebt gemaakt!

Lid worden
Wilt u ook lid worden van de Club van 100? Neem dan contact op met de sponsorcommissie door een e-mail te sturen naar [email protected] o.v.v. ‘Club van 100’. Wij zouden het leuk vinden als we jullie kunnen verwelkomen. Kijk voor meer informatie op de website en download het pdf.

 


TECHNISCHE ZAKEN

21-3-2018
wanneer valt een wedstrijd uit?
 
Het tweede competitieweekend in maart was ongaangenaam koud.
Hoe kan het dan toch, dat sommige wedstrijden wel doorgaan en andere niet?
Het volledige artikel hierover vind je op de website van de KNHB via http://bit.ly/2FWDQbL.

Korte samenvatting: drie partijen kunnen een wedstrijd aflasten.
 1. algemene afgelasting door hockeybond
 2. de vereniging zelf
 3. per wedstrijd door scheidsrechters
Bij punt 2 of 3 wordt het aan de vereniging of aan de scheidsrechters overgelaten. Richtlijnen hiervoor zijn niet keihard (zoals "gevoelstemperatuur") en als vereniging proberen wij natuurlijk om spelers zoveel mogelijk WEL te laten spelen. We annuleren van tevoren als de verwachtingen echt duidelijk te slecht zijn.

Wat te doen bij kou?
 • Zorg voor kleding die past bij de weersomstandigheden. Trek voldoende (warme) kleding aan, denk hierbij niet alleen aan je bovenlichaam, maar denk ook voor je ledematen. Kleed je in laagjes. 
 • Houd rekening met de gevoelstemperatuur. Bij een gure wind kan het vele malen kouder aanvoelen dan wat de thermometer aangeeft. 
 • Is het erg koud, dan is een hoofdband geen overbodige luxe. Je verliest immers zo’n veertig procent van je energie via je hoofd! 
 • Het is aan te raden om een (fleece) deken voor de reserve-/wisselspelers op de bank beschikbaar te hebben en zorg ervoor dat wisselspelers warm zijn aangekleed. 
 • Zorg voor extra dranken en tussendoortjes. Als het koud is, heb je meer energie nodig om warm te blijven. Laat je niet misleiden door het weer: op een zonnige winterdag lijkt het of je niet zweet, maar dat is schijn! Drinken onderweg en na afloop is, net als op een zomerdag, altijd belangrijk

 
SPONSORING

6-4-2016
Sponsor een Team en de club
 
Misschien heb je het al gezien op onze velden: enkele teams worden gesponsord met teamkleding door een bedrijf waarbij wij als club ook een sponsorbijdrage ontvangen. Het mes snijdt zo aan 3 (!) kanten: het team heeft gratis kleding, de sponsor heeft een mooie promotie uiting (zowel bij ons op de club als bij andere clubs) en de club ontvangt ook een sponsorbijdrage. 

Onlangs heeft Dennis van HERMANS - helder in Glas  ons C2-jongensteam allemaal voorzien van een mooi trainingspak (zie foto). In samenspraak met Tienstra Sport zitten de jongens van coach Rob Deutekom er nu warmpjes bij en geeft het ook een mooie clubuitstraling op de velden. 

Voor kledingsponsoring van teams geldt dat men vrij is om dit te doen, met dien verstande dat voor iedere bedrijfsnaam/-logo wat er op wordt gedrukt het desbetreffende bedrijf aan de club € 250,= excl. BTW als sponsorbijdrage betaalt (fiscaal aftrekbaar). Onze vaste sportwinkel (Tienstra Sport) kan hierbij ook de gewenste kleding aanschaffen alsmede zorgen dat er voor eenieder de juiste maat wordt besteld. Heeft u interesse neem dan contact op met [email protected]


 
Sponsors
 
za 31 Augustus  08:00 - 18:00
Kikker Off 2019
ma 2 September  08:00 - 17:00
Vervanging verlichting veld 1+3
di 24 September  18:00 - 23:00
Rabobank sessie met ouderen
ma 30 September  20:00 - 22:00
Algemene Ledenvergadering (ALV)
Vandaag jarig
Astrid van der Lans
Megan Stolk
Get it on Google Play