|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
MHC de Kikkers zoekt nieuwe topper!
12-12-2022
|

Interview Mariëtte Bronkhorst, wedstrijdsecretaris Jeugd

Mariëtte is al velen jaren op de club te vinden. Als eerste, én belangrijkste, als moeder en trouwe supporter van haar twee dochters. Maar daarnaast ook als vrijwilliger in diverse functies. In mei 2018 heeft Mariëtte het stokje als wedstrijdsecretaris voor de jeugd overgenomen van haar voorgangster en dit 4 jaar lang met veel passie en overgave vervuld. Maar nu is het tijd voor iets, en vooral iemand anders en is deze leuke vacature vrijgekomen.

Nieuwe baan

Doordat Mariëtte een functie heeft gevonden bij de KNHB heeft ze helaas haar werkzaamheden als wedstrijdsecretaris moeten neerleggen. Dit vindt zij jammer, want het heeft haar altijd veel voldoening en energie gegeven. Zij vertelt graag wat zij het leukste en natuurlijk ook het minst leuke vond aan deze functie.

‘Plannen van de wedstrijden vind ik het leukst. Rekening houdend met verschillende zaken als reisafstand, verplichte tijden en andere afhankelijkheden is het een beetje puzzelen om alles in te delen. Maar het is altijd weer leuk als het gelukt is.’

Twee onderdelen binnen de functie

‘De functie is te verdelen in twee belangrijke onderdelen, de veldplanning in combinatie met ad hoc zaken en het andere deel betreft de afhandeling van de wedstrijdformulieren (DWF) en zaken die daaruit voort komen. Daarom kan de functie ook heel makkelijk door twee personen ingevuld worden.

De veldplanning kost ongeveer 3 tot 4 uurtjes aan de start van iedere competitie. Er zijn voor de jeugd, afhankelijk van de lijn, drie competities door het jaar. Ac hoc is het maximaal een uurtje per week. Dit komt door aanvragen voor oefenwedstrijden of wijzigingen die plaatsvinden.

Het andere deel voor het afhandelen van het DWF kost hooguit twee uur per week. Dit bestaat uit het afhandelen van het DWF en mailafhandeling naar aanleiding van vragen die binnen komen vanuit andere verenigingen of de bond. Bij het DWF is het belangrijk wekelijks te checken of alles goed is ingevoerd en anders teams helpen herinneren.’

Leuke en mindere kanten van de functie

‘Ik heb altijd al veel energie gekregen van plannen en puzzelen. Dit vind ik dan ook het leukste aan de functie. Maar daarnaast zijn de contacten, die je hebt met de teams en andere wedstrijdsecretariaten ook leuk. Het is fijn ze te helpen of samen naar een oplossing te zoeken voor een of andere uitdaging.’

Daarentegen vind ik het minst leuk als er iets fout is gegaan met bijvoorbeeld invallers en het team daarvoor punten in mindering krijgt. Ik probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen door managers en coaches op voorhand te laten weten dat ze bij twijfel altijd vooraf kunnen schakelen met het wedstrijdsecretariaat.

Ook vind ik het altijd weer jammer als de wedstrijden op een koude winterdag op zaterdagochtend afgelast moeten worden. Maar gelukkig zijn er seizoenen waarbij dat niet voorkomt.’

Spin in het web

Mariëtte geeft aan het een hele leuke functie is. ‘Je bent de schakel tussen de Bond en de club voor alle competitiezaken. Soms betekent dit het doorsturen van een mailtje naar de juiste persoon, soms vergt het wat meer uitzoekwerk. Je krijgt op den duur leuk contact met andere wedstrijdsecretariaten. En uiteindelijk gaat het erom dat jíj ervoor zorgt dat iedereen met plezier kan hockeyen!

Ben jij onze topper? Wil je liever één gedeelte van de functie vervullen? Of heb je andere vragen? Twijfel niet langer! Neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected] en wij helpen graag.


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
25-11-2023  |  Sponsoring
14-11-2023  |  Zaalhockey
25-11-2023  |  Communicatie
9-9-2023  |  Club
2-9-2023  |  Maatschappelijk
Sponsors
do 7 December  20:00 - 22:00
Algemene ledenvergadering
za 16 December  18:00 - 23:00
Feest:"Christmas is coming" 16+
ma 18 December  21:00 - 23:45
Trimmers thuis wedstrijd
vr 26 Januari  18:00 - 23:00
7's wedstrijden bij MHC de Kikkers
Get it on Google Play