|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
Beleid samenstelling breedte- en selectieteams
28-3-2021
|
Hoe stellen we de breedte- en selectieteams samen?


Jongste Jeugdteams (E/F)

Binnen de F en de 6E is er nog geen sprake van selectie. De kinderen worden indien mogelijk ingedeeld op basis van vriendjes en vriendinnetjes. Mits numeriek niet noodzakelijk worden de F teams dus onveranderd 6E teams. Wij houden de leeftijden en leeftijdgrens aan zoals de bond deze voorschrijft. Wanneer wij numeriek niet uitkomen kan het zijn dat we kinderen eerder naar een volgende lijn zetten, dit op basis van leeftijd en fysiek en sociaal niveau. Wij zullen dit altijd doen in overleg met de ouders. Mocht je kind eerder doorstromen naar een hogere lijn dan kan het zijn dat hij/zij in de toekomst een keer een jaar extra in een lijn moet blijven.


Omdat we van 6 naar 8 spelers gaan in de 8E teams, moeten de teams wijzigen qua aantallen. We zullen hiervoor teams van 10 tot 12 spelers moeten vormen. Wij proberen dit zoveel mogelijk op basis van vriendjes/vriendinnetjes te doen. Ook zullen wij nooit 1 kind alleen in een ander team zetten mits in overleg met de ouders. Na de samenstelling en bekendmaking van de teams, gaat de lijncoördinator in overleg met de technische commissie, op zoek naar geschikte coaches voor deze teams. Mocht u interesse hebben dan kunt u alvast een mail sturen naar uw lijncoördinator.


A/B/C Breedte sport teams 

De lijncoördinatoren zullen de breedtesport teams in overleg met de technisch coördinator samenstellen. Dit gebeurt zowel op basis van de evaluaties die de coaches/trainers hebben ingevuld als mede met behulp van de door de lijncoördinatoren verkregen informatie uit spelers inventarisatie, welke aan iedere spelers(ouders) is verstuurd. Wij streven ernaar om iedere speler zoveel mogelijk op zijn/haar eigen niveau te laten spelen en dit zal dan ook het uitgangspunt zijn. De lijncoördinator zal in overleg met de technische commissie op zoek gaan naar geschikte coaches voor de breedteteams. Mocht u interesse hebben dan kunt u alvast een mail sturen naar de lijncoördinator.


Volgend jaar in de D-lijn?

Wanneer je volgend seizoen in de D lijn speelt, zullen de teams gebaseerd worden op basis van de beoordelingen van de trainers/coaches en tevens zullen de inventarisaties van de lijn coördinatoren hier in mee genomen worden. De beste spelers zullen in de selectieteams komen. Ga je in een selectie team spelen dien je wel akkoord te gaan met het selectie profiel zoals in de bijlage. Er zal zoveel mogelijk geprobeerd worden de teams in te delen op 1e en 2e jaars spelers. 


Selectieteams C/B/A

Het hele jaar door worden spelers beoordeeld door trainers/coaches en technische commissie. Hierdoor hebben wij een goed genoeg beeld gekregen van de huidige ontwikkeling en individuele capaciteiten. Alle 1e en 2e selectie teams zullen worden ingedeeld naar aanleiding van deze beoordelingen. Indien er twijfels zijn betreffende spelers, zal er mogelijk een trainingsgroep gevormd worden en aan de hand van het trainen met deze groep als nog een keuze gemaakt worden. 


Hoe worden de (voorlopige) teamindelingen bekend gemaakt?

Wij streven er naar om de selectieteams, de breedtesport teams en de jongste jeugdteams op zaterdag 12 juni te kunnen publiceren op de website van de Kikkers. 

Waarom voorlopig?  Er kan natuurlijk altijd een fout gemaakt worden bij de indeling of nog opzeggingen komen na de indeling waardoor er nog kleine wijzigingen kunnen volgen.


Invloed van Corona op de bekendmaking van de nieuwe teams

Indien wij door de beperkingen als gevolg van het Corona virus geen officiële competitie meer kunnen spelen met onze huidige teams, zullen wij proberen om de nieuwe teams zo snel mogelijk na de meivakantie te publiceren, met als doel om in de nieuwe samenstelling nog een aantal weken te kunnen trainen en spelen.


Bijlage: Spelersprofiel.pdf

terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
20-7-2021  |  Technische zaken
1-7-2021  |  Horeca
28-6-2021  |  Technische zaken
23-4-2021  |  Senioren
23-4-2021  |  Andere clubs
1-4-2021  |  Sportiviteit & Respect
24-3-2021  |  Facilitaire zaken
22-2-2021  |  Sponsoring
Sponsors
do 15 Juli  18:30 - 20:00
Elke donderdag instuiftraining A/B/C/D-jeugd
do 15 Juli  18:30 - 20:00
Elke donderdag Summer school
za 4 September  08:00 - 23:00
Rabo Kikker Off - start van het nieuwe seizoen
Get it on Google Play