|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
Kikkers strijdt tegen kanker
3-10-2019
|
De opbrengst van de veiling van 15 november op onze club gaat voor een deel naar de stichting "Support Casper". Casper heet voluit Casper van Eijck, hij is onder andere clubarts van Feijenoord en de drijvende kracht achter deze stichting.

Van Eijck is specialist op het gebied van alvleesklierkanker en vastbesloten om het overlevingspercentage van deze vorm van kanker fors te verhogen met baanbrekend onderzoek naar alvleesklierkanker. In totaal was er in 2016 uitgesproken minimaal € 3 miljoen op te willen halen. In 3 jaar tijd is er inmiddels met vele acties al €8,5 miljoen opgehaald! De lat is inmiddels hoger gelegd, immers het onderzoek kost veel tijd en geld omdat het wetenschappelijk verantwoord moet gebeuren én omdat het 100% veilig moet zijn.

Verder onderzoek blijft hard nodig. Van Eijck: "Per dag overlijden 8 mensen aan deze vorm van de ziekte. Onze inzet is dat het overlevingspercentage omhoog moet. Wij hopen dit te bewerkstelligen met een heel team van onderzoekers, waaronder een groot deel afkomstig van het Erasmus Medisch Centrum uit Rotterdam en het LUMC in Leiden.

Van Eijck is ontzettend dankbaar voor de steun van MHC de Kikkers. "We hopen met deze toonaangevende club op een sneeuwbaleffect bij andere verenigingen. MHC de Kikkers toont aan maatschappelijk betrokken vereniging te zijn. Ik wens hen veel succes bij de veiling op 15 november en roep iedereen op om bij te dragen aan de veilingavond!”

Meer weten ver het werk van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker?
terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
2-5-2020  |  Bestuur
Sponsors
 
do 18 Juni  07:30 - 19:00
Sportdag Sportservice
za 20 Juni  08:00 - 23:00
Jongste Jeugd dag
ma 6 Juli  08:00 - 18:00
Bovelander & Bovelander Hockeykamp
di 7 Juli  08:00 - 18:00
Bovelander & Bovelander Hockeykamp
Get it on Google Play