|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
Verslag 1e keer oud papier ophalen in 2021
13-1-2021
|
Sinds jaar en dag wordt het oud papier in Nieuw-Vennep opgehaald door vrijwilligers van vier verenigingen: SV DIOS, VVC, MHC de Kikkers en TV Nieuw Vennep. Nieuw dit jaar is dat er slechts 1 keer per maand papier wordt opgehaald. 1 keer in Getsewoud en 1 keer in het oude dorp. 

Voor Kees Bus, een van de drijvende krachten achter GOPA (gezamenlijke oud papier acties) was de grote vraag of de inwoners van Nieuw-Vennep het papier wel zo lang gaan bewaren? Afgelopen zaterdag is er voor het eerst oud papier opgehaald volgens het nieuwe schema en Kees doet openhartig verslag van de eerste ophaalactie. 


Verslag van Kees Bus
Er was vooraf wel enige spanning bij het bestuur en de chauffeurs van GOPA, hoeveel zou er in de eerste week van 2021 worden opgehaald aan oud papier. Hebben de inwoners onze oproep in het Witte Weekblad en Facebook gelezen om het oud papier wat langer vast te houden, nu we nog maar één keer per maand ophalen in het oude dorp en in Getsewoud. 

De eerste grote verandering is dat we nu met 6 vrachtwagens rijden in plaats met 5 wagens. Waar we voorheen met 10 vrijwilligers het oud papier ophaalden, zijn we nu met 12 vrijwilligers per keer. We hopen dat we zo meer papier kunnen ophalen met een extra wagen en onze ophalers netjes op op tijd klaar zijn. We hebben de rayons aangepast, en dit heeft de eerste keer wel tot wat problemen geleid. Later vertel ik hier meer over. 


34.000 kg opgehaald, 1e keer was even wennen

De opbrengst van deze week was 34.000 kg. Dit is ruim 6.000 kg minder dan bij twee keer per maand ophalen. Op zich zijn wij hier niet ontevreden over. We waren toch iets later klaar dan gepland, normaal ben je om 13.00 uur klaar en nu was dit om 13.30 uur. 

Ook de chauffeurs moesten wennen aan de nieuwe rayonindeling. Elke chauffeur had vooraf een routekaart gekregen. Helaas ging het niet helemaal goed. De chauffeurs waren al weer terug bij Nijssen toen er bericht kwam van de bewoners van de Zwattingburen dat er niet was opgehaald. Ook een deel van het van Haeringenplantsoen, Spoorstraat en de Venneperstraat waren vergeten. Al het papier is alsnog opgehaald. Kortom, het was even wennen de eerste keer en de volgende keer gaat het ongetwijfeld goed. 

Wij hopen dat onze leden het papier wat langer vasthouden, zodat wij het nu 1x per maand mee kunnen nemen. Het is voor de vereniging een onmisbare inkomstenbron, vooral in deze moeilijke financiƫle tijden voor de verenigingen.

Kees Bus


Link naar ophaalschema teams MHC de Kikkers 2021



Bijlage: Kalender 2021.pdf

terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
18-4-2024  |  Technische zaken
22-3-2024  |  Communicatie
17-4-2024  |  Vrijwilligers
Sponsors
vr 19 April  08:15 - 19:45
Venne sportdag
vr 26 April  08:00 - 12:00
Opmaat Koningsspelen
ma 13 Mei  21:00 - 23:45
Trimmers thuis wedstrijd
vr 24 Mei  09:00 - 15:00
Sportdag opmaat
Get it on Google Play