|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
mooi afscheid Yara Posthumus
17-1-2019
|
Een sociale ontmoetingsplaats. Dat is waar we naar streven bij MHC de Kikkers.  Meestal ontmoeten we elkaar voor hockey, soms voor een evenement als een feest of een hockeybijeenkomst. In de afgelopen periode hebben een aantal leden elkaar ook ontmoet naar aanleiding van een intens droevige aanleiding: op 4 januari is Yara Posthumus, speelster van de MA6, op 17 jarige leeftijd overleden.  Veels te vroeg, daar zijn letterlijk geen woorden voor: 

Een kind zonder ouders is een "wees” 
Een echtgenote zonder man noemen we "weduwe” 
Een echtgenoot zonder vrouw heet "weduwnaar” 
Voor ouders die een kind verliezen is geen woord
Daar zijn geen woorden voor

Als bestuur willen we nogmaals woorden van troost geven aan  ouders Ronald en Karen Posthumus, voor tweelingzus Amber en voor Rohan de vriend van Yara. 
Daarnaast willen we alle leden die aan elkaar en aan de familie van Yara steun hebben betuigd hiervoor een groot compliment geven. Want er is nogal wat gebeurd:

Op dinsdag 7 januari kwam het team van Yara bij elkaar in het clubhuis. Dit initiatief kwam volledig bij het team en de begeleiding vandaan. Niet alleen de MA6 (het huidige team van Yara), maar ook haar voltallige vorige team. 
Ook een groot aantal ouders, diverse trainers en bestuursleden. Met elkaar hebben ze tijdens mooie avond hun ongeloof uitgesproken en herinneringen gedeeld. 

Hiervoor willen we in de eerste plaats de begeleiding van de MA6 bedanken: Chris, Mireya, Johan en Nathalie. En ook de betrokken ouders, die veel support hebben gegeven aan team en familie. Net zo trots zijn we op team heren veteranen A, die de avond ervoor heel het clubhuis toonbaar en netjes hebben gemaakt voor deze bijeenkomst, de schoonmaker die extra is gekomen en ook ons klusteam die hard heeft gewerkt om het plafond toonbaar te maken (daar werd aan gewerkt) en bijvoorbeeld de verwarming heeft aangezet (wat geen eenvoudige klus is als deze in de winterstop al weken uit heeft gestaan). 
Lijncoordinator Marlis heeft prachtig gesproken op deze avond tegen de speelsters en ouders. Bestuurslid Gerard onderhield contact met de familie van Yara. Bestuurslid Herma zorgde voor organisatie en ondersteuning van de trainers, voor wie dit ook geen dagelijkse taak is. En de trainers Saskia, Dimitri, Daan, Sander en Elmar zorgden voor de ondersteuning van de speelsters van wie voor vele dit de eerste keer is dat iemand uit hun eigen leeftijdsgroep veel te vroeg overlijdt. 

De vrijdag erop was gelegenheid tot condoleren, waar diverse leden en trainers zijn geweest. De dag daarna was de herdenkingsdienst en begrafenis van Yara.
Daar werd prachtig en sterk gesproken door onder andere de moeder van Yara, haar zus en haar vriend. Ook Marlis heeft daar weer namens de club mooie woorden gesproken over Yara en niet te vergeten haar vader Ronald, die jaren haar team heeft gecoacht. 

De familie had gevraagd of de speelsters in Kikkers tenue konden komen en de zaal was flink gevuld met groen/blauwe shirts. Eén van de ouders van de MA6 had het idee geopperd om een ere-haag te maken en de familie waardeerde dit zeer. Het was prachtig om huidig en vorig team een laatste groet te zien geven aan deze bevlogen keepster. 

Een sociale ontmoetingsplaats… het is prachtig om te zien hoe MHC de Kikkers inderdaad een ontmoetingsplaats is, door de band tussen spelers, ouders en overige betrokkenen met elkaar leggen . 


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
20-4-2024  |  Technische zaken
18-4-2024  |  Technische zaken
22-3-2024  |  Communicatie
17-4-2024  |  Vrijwilligers
Sponsors
vr 26 April  08:00 - 12:00
Opmaat Koningsspelen
ma 13 Mei  21:00 - 23:45
Trimmers thuis wedstrijd
wo 22 Mei  08:00 - 12:15
Sportdag opmaat
za 1 Juni  12:00 - 23:00
Kikker Out Seizoens afsluiting 2023/2024
Get it on Google Play